Monday, January 31, 2011

ChanteQ's 1'st Giveaway

KIik Banner untuk Joinn..:)

Juz follow syarat2 yang ChanteQ list kan ni yer.

  1. Mesti mempunyai blog tak kira la personnel blog ke, business blog ke..janji blog yer!
  2. Jadi follower Zone Bundle ChanteQ.
  3. Jadi follower Zone ChanteQ Shoppe.
  4. Jadi follower Zone ChanteQ Collection.
  5. Buat satu (1) entry tentang Giveaway ni di blog anda.
  6. Tinggalkan link penyertaan uollss kat entry ini yer..
  7. Letakkan pic ChanteQ's Giveaway di sidebar blog uolssss dan link kan ke entry ini.
  8. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 15/02/2011
  9. Pemenang akan diumumkan pada 17/02/2011
  10. Keputusan adalah muktamad.
Jadi apa tunggu lagi, jom laa joint beramai2 yer!

**ZuraIwan GiveAway ~ I Love Genting**

KLik Banner untuk JOinn.:)

Tarikh Tutup:
16 Februari 2011

GA sulong sempena cuti perayaan CNY

Klik Banner untuk JOINN..

Tarikh Tutup:
5 Februari 2011

Monday, January 24, 2011

Hari Pemeran Penyelidikan UMT

Salam..
Hari nie saya berpeluang ke Dewan Sultan Mizan untuk melihat pemeran penyelidikan yang telah dilakukan oleh pensyarahpensyarah UMT. Banyak betol kajiankajian yang telah dilaksanakan.
Kami kesana selepas lab Miss Roshita.

Saya sangat kagum dan respect kepada semua penyelidik kerana berjaya dan tabah untuk menyiapkan research masingmasing. Tak lupa ucapan tahniah  kepada pensyarah saya sem lepas, Dr Wan Zaliha dan pensyarah yang mengajar sekarang, Miss Roshita atas penyelidikannya dalam buah roselle.

Sungguh sabar dan tabah sekali melakukan researh ini sehingga pagi petang siang malam berada di ladang, lab dan di blik untuk menyiapkannya.Sedikit sebanyak memberi sumber inspirasi serta idea kepada saya untuk memilih tajuk untuk Final Year Projek (FYP) tahun depan..Eh, tahun nie la tapi sem depan..:)









p/s : feningfening..xtahu nak buat ape tajuk FYP..Any idea plezz..

Sunday, January 23, 2011

BBQ

No discription, and no more explaination..
 just picture ok..malas nak mengulas.














Wednesday, January 19, 2011

GA Kasperskye Dari FARISZ@AZ.Com


Nak join klik banner di atas.

Syarat dan perkara yang perlu dilakukan :

1. Hanya dibuka kepada "follower" blog FARISZ@AZ.Com sahaja.

2. Mempunyai blog.

3. Letakkan banner GA Kasperskye disebelah kiri atau kanan blog anda dan letakkan link blog FARISZ@AZ.Com di "blog list" di blog anda.

4. Invite sekurangnya 3 blogger / penulis blog dan pastikan mereka tahu mereka di invite. (beritahu melalui ruangan comment)

5. Buat satu entry bertajuk "GA Kasperskye Dari FARISZ@AZ.Com" dan jawab soalan dibawah dan berikan link entry jawapan itu melalui comment ke entry ini.

Soalan :
i ) Berikan satu nama lagu nasyid dari kumpulan nasyid di Malaysia yang anda paling gemari.(xramai suka lagu nasyid tapi pilihlah lagu mana yang paling disukai).

Jawapan : Saya suka lagu Aisya Humaira dari kumpulan UNIC.

ii) Berikan lirik lagu tersebut dan nama kumpulan tersebut..

Wajah berseri pipi kemerahan
Engkau digelar Aisya Humaira
Namun bukan ingin ku bicarakan
Hingga dirimu jadi sanjungan
Tetapi merahnya dalam perjuangan
Peniup semangat suami

Khabar al kisah ku titik bermula
Telah mencalar kebahagiaan
Fitnah munafiqun tak kenal sesiapa
Insan yang mulia atau sahaya
Hatta dirimu mahar melebih
Yang setanding embun kasirin

Usah ditanyakan mengapa
Lewatnya turunnya nur itu
Bagi membuktikan kepalsuan
Tuduhan seorang pendusta

Pilihlah hikmatnya
Di sebalik tiap kejadian yang telah berlaku
Tuhan tidak akan pernah
Mempersia-sia ketabahan soerang insan
Dalam mengharungi arus kehidupan
Yang penuh lena ujian

Takkan terhidu harum mewanggi
Jika tak dinyalakan setanggi
Takkan terasa manisnya hidup
Andai tak dilambung gelora

Kau isteri sejati yang memangku nabi
Saat hujung nyawa kan pergi
Sungguh beruntungnya dikau
Punyai suami yang amat mengasihi umatnya
Dia insan yang mulia
Kau semadikannya di ruang kamarmu

Dari kumpulan : UNIC

iii) Berikan sebab anda suka lagu nasyid tersebut.

# Sebab tajuk lagu nie (Aisya Humaira) adalah nickname saya di Facebook.. Saya suka sangat lagu nie sbb nama Aisya Humaira itu sendiri yang membuatkan saya tersentuh dengan ketabahan beliau sebagai isteri nabi. Walau di lambung ombak dan badai, fitnah dan nista tapi tetap sabar mengharungi hidup. Aisya Humaira adalah seorang isteri nabi yang sejati, taat serta patuh suruhan nabi hingga saat nabi menghembuskan nafas terakhir. 
# Lirik lagu serta irama yang senang difahami dan diingati. Amat sesuai didengar oleh semua lapisan masyarakat..^_^

Dengan ini, saya tag kawan saya utk join contest nie..
Asmaa
Wanie
Atiey
Najwa

Tuesday, January 18, 2011

Blog Laen??

Perlu ke saya buat  blog laen??
Yela, banyak pulak join contest and giveaway sejak dua menjak nie.
Bercampur aduk dengan halhal peribadi..
Tapi mampu ke saya mengawal duadua blog??
Tak payah la kau najihah, yang satu nie pun dok mengadap tak kira masa..
Apetah lagi dua, lansung kau tak buat kerja laen..
Dok mengadap benda alah nie je..
Habis, bile masa kau nak study?? buat report??
Huhhh

Ok, saya cmpur aduk kan semua..
Hal peribadi dan juga contest..
Korang tak suka??
Terpulang!

p/s : tulis entry nie pun time dok dalam kelas..terukteruk..
sempat lagi join contest..haha
ape nak jadi nie..jangan tiru perangai macam saya.

Giveaway Tahun Baru

Nak join Klik Banner di atas..

hadiah UTAMAnya ialah sehelai dress cantik Korean Style tajaan butik online Bifa’s Collezion . 4 lagi pemenang aadalah sebuah logo percuma bertemakan floral . Kualiti grafik adalah dijamin. ;)



Tarikh Tutup:
31 Januari 2011

Hadiah FM dari Abu Dhabi


Klik Banner untuk JOin.

Tarikh Tutup:
25 Januari 2011

Monday, January 17, 2011

Perginya Seorang Sahabat

Al-Fatihah buat sahabatkuNurul Iman binti Ab Alim kerana telah kembali ke rahmatullah petang semalam..
Arwah dikatakan terhidu gas carbon monoxide dari pemanas air di dalam bilik air.


Al-Fatihah..
Semoga arwah ditempatkan dalam kalangan orangorang yang beriman.


  


Iskandariah,17 Jan : Seorang pelajar akhawat, Nurul Iman binti Ab Alim telah disahkan meninggal dunia kira-kira jam 10.15 pagi tadi. Arwah yang berasal dari Kelantan pada mulanya ditemui berada dalam keadaan tidak sedarkan diri pada jam 9.15 pagi di dalam bilik air oleh 2 orang ikhwah yang mendapat panggilan kecemasan daripada ahli rumah beliau.
Anak ke 2 daripada 10 adik-beradik ini dipercayai telah masuk ke bilik air pada jam 8.00 pagi. Selepas lebih satu jam tidak keluar, ahli rumah mengesyaki sesuatu berlaku kerana tiada sahutan apabila pintu bilik air diketuk, dan kemudiannya mereka menghubungi ikhwah yang berada berdekatan. Ikhwah yang tiba ditempat kejadian lantas membawa mangsa ke Hospital Salamah apabila melihat mangsa dalam keadaan tidak sedarkan diri, dan mereka mengesyaki kemungkinan mangsa mengalami  keracunan gas yang berpunca daripada kebocoran gas yang digunakan untuk memanaskan air selepas terbau gas semasa berada dalam bilik air tersebut.
Kira-kira jam 9.45 pagi, mereka tiba di Hospital Salamah dan membawa mangsa untuk dirawat di wad kecemasan. Pengarah MARA Timur Tengah, Ustaz Isahak Othman serta pegawai tiba di hospital kira-kira 5 minit kemudian selepas dihubungi oleh ikhwah terbabit. Jam 10.15pagi, doktor yang merawat mangsa telah mengesahkan mangsa meninggal dunia akibat keracunan gas (Carbon Monoxide Poisoning). Atase Pendidikan(Khas) JPMK Iskandariah, Ustazah Zakiah binti Zaidon tiba bersama Pengerusi PERUBATAN Cawangan Iskandariah, Abdul Rahim Suhaini kira-kira jam 11.15 pagi selepas mendapat makluman.Mereka kini sedang menguruskan proses untuk mengeluarkan jenazah daripada hospital.
Arwah merupakan pelajar tahun 3 jurusan perubatan yang kini sedang menghadapi peperiksaan akhir semester berbaki 7 kertas daripada 10 dimana kertas ke-4 akan diduduki pada esok hari. Sehingga saat berita ini ditulis jenazah masih berada di hospital dan menunggu urusan untuk dikeluarkan.
Semua warga PERUBATAN Iskandariah dijemput bersama-sama ke Asrama MARA selepas maghrib hari ini untuk Majlis Bacaan Yassin dan Tahlil (solat jenazah tidak dapat dijalankan lagi kerana jenazah masih ditahan untuk bedah siasat).
Al-fatihah untuk arwah,semoga rohnya ditempatkan bersama para solihin.
Kemaskini 1  (8.30 malam 17/1/2011)
  • Majlis bacaan Yassin dan tahlil untuk arwah telah selamat diadadakan di Asrama MARA selepas solat maghrib tadi dengan kehadiran lebih dari 200 pelajar.
  • Jenazah masih berada di Hospital Salamah,menunggu untuk bedah siasat berkemungkinan besar esok pagi.Hal ini kerana pihak hospital tidak membuat bedah siasat pada waktu malam serta urusan untuk menuntut jenazah perlu terlebih mendapat pengesahan dari pihak Polis dan Mahkamah Mesir.
  • Jenazah akan dikebumikan di Kaherah,sama ada esok ataupun lusa bergantung kepada proses menuntut jenazah yang kini sedang diuruskan oleh pihak Kedutaan Malaysia.
  • Solat Jenazah akan diadakan di Asrama MARA selepas selesai urusan menuntut jenazah,waktunya akan diberitahu kelak.
  • Makluman untuk semua pelajar tahun 3 IUMP, berikutan kejadian yang berlaku, exam Pathology esok (18/1/2011) akan ditangguhkan daripada pukul 9pagi ke 12tengahhari.

Sunday, January 16, 2011

♥ dilawi♥giveaway ♥


Nak join klik sini..

Syarat2 penyertaan senang je :
  1. Follow blog dila♥awi
  2. Letak baner kat post entry dengan sidebar, ♥ dilawi♥giveaway ♥
  3. Tag la 2 orang..make sure yang kena tag tu tau k..nak tag lebih 2 orang pun takpe...TERIMA KASIH ye:)
  4. Jangan lupa tinggalkan Link Entry kat Comment Box
Hadiah??
Rm 20(topup or cash,terpulang kepada pemenang)

OK, saya tag :
 Asmaa
Wanie


Tarikh tutup:
28 FeB 2011

Gambang Water Park

Eeei tak semangat nya nak tulis benda nie..
Amat cacar merba entry kali nie..
Penat, ngantuk, malas, skit kepala semua bercampur..
Hurmm... 

++++++++++

Trip yang tak dirancang sepenuhnya..Hanya spontan idea, trus go on.
Memang hebat la, duit pun melambung sekelip mata..
Tapi ape pun memang bestt..

Bangun pukul 5 pagi, siapkan sarapan..
Ingat nak bertolak 6.15 tapi trpaksa tunda, tunggu kawan bersiap sbb baru bangun.
So, bertolak pukul 7.30 smpai 12.30 tengah hari.. 
Mandi, mainmain smpai kul 5 ptg..Lepas tu, pergi makan kat tepi sungai Pahang.
Ad pulak cadangan nak g Megamall nk tengok wayang..
Walau berat hati, tapi terpaksa ikut jugakk.. Kita hanya menumpang, ikut je la.
Pastu kene marah teruk ngn ummie n my dear.
Bak kata teman saya.."saya gagal dalam berkawan, tak mampu utk berkatakata " hurmm
Iya, saya tahu dctu kelemahan saya..
Tak berani nak argue ape org kata n buat keputusan..
Tp xpela, pengajaran buat diri saya sendiri..
Lepas nie, xnak balik lewat lagi..
Cehh janji tinggal janji, bru nie dh berjanji tapi buat jugak..
Hampehh ko najihah..

Ummie saya mmg pantang n anti kalau saya masuk panggung.
Tapi kalau saya tak masuk xkan saya nak dok luaq sorangsorang..
Kemarahannya bertambah bile tahu saya balik tengah malam..
Yela, kul 1 pagi baru btolak balik dari kuantan dan smpai tganu kul 4.30 pagi..
Lewat tue, sape tak marah..tambahtambah ibu, mesti runsing akan anak kesayangannya..ecece
Ksian teman saya xdapat tdo lena pk kan saya..
Saya mintak maaf pada semua..
Teruk kan saya, buat semua org risau psal saya..hurmm..

Terkilan sangat sbb xdapat ambik gambar time main..
Yela, sape nk ambik gmbar kalau semua dok dalam air.
Lgpun semua fon dalam loker brkunci, xdan nk g ambik sbb cbuk bermain..
Nak ambik gmbr sbelum balik pn xleh sbb hujan dh mula trun..
Sikit je gmbar y ada, tu pun gmbar sebelum n selepas main..
Layan je la..Nie je yang ada.



..berhenti kat mcd..












Thursday, January 13, 2011

"teka dan menang"


Sape nak join, KLIK banner di atas..

SYARAT-SYARATNYA :-

1) korang mestilah follow this blog.

2) then k0rang kne wat entri 
"teka dan menang"...
Letakkan 
banner beg kat atas tue di entri k0rang danlinkkan ke bl0g nie...
3) letakkan nama 'n' url bl0g k0rang kat Mister linky's magical widget yg kat atas tue...
senang sikit aku nak terjah bl0g k0rg...
4) TAG sekurang2nya 2 0wg blogger
lain dan pastikan dorg tahu bahawa mereka telah ditag...
5) Cuba teka BERAPAKAH HARGA(RM) beg yg ada dlm banner kat atas tue, dan letakkan jwpn k0rang dlm entri skali...
6) Last sekali, jgn lupa tinggalkan nama dan link entri penyertaan korang dalam kotak komen entry "first contest" ni ye.. tak nak letak dlm sh0utb0x taw... ;)

jawapan bg harga beg nie dipilih mengikut jawapan yg tepat @ paling hampir ngan harga sebenar...

selamat mencuba...


Saya teka beg ni harganya :
RM28

Saya tag,
Asmaa
Atiey

Wednesday, January 12, 2011

JOM JOIN CONTEST ADIK SAYA COMEL MACAM MIA SARA cik aish

Salamm..Kali nie nak join contest lagi..hehe.
Bukan ape, saya dapat jemputan dari pemilik blog y buat contest sendiri tau..
Terharu sangat kerana jemput saya untuk join..
Terima kasih kepada Cik Aish kerana sudi menjenguk dan memberi komen serta meninggalkan link contest kepada saya..^_^



Sape nak Join, KLIK banner dia ats yer..


SYARAT PENYERTAAN


1. Anda mestilah bloggers dan warganegara MALAYSIA.. MESTI!

2. Anda mestilah menjadi follower Belog Cik Aish..SUDAH!

3. Sila buat satu entry yg bertajuk " JOM JOIN CONTEST ADIK SAYA COMEL MACAM MIA SARA cik aish"..
KONPEM!

3. Dalam entri itu, anda perlulah letak gambar adik-adik u all  yang comel-comel tu. 
OK, saya dah TEPEK nie..hehe





4. Selain itu, perlulah letak link http://getmedean.blogspot.com/ dan juga gambar banner kat atas skali tu dalam entry anda.
SUDAH!

5. Jangan lupa tag 3 member anda dalam entri tersebut (pastikan kawan anda tau dia di tag hehe )

Ok, saya tag:
Atiey
Asmaa
Wanie

6. Dah siap, sila tinggalkan link entry anda di ruangan komen entri ini..supaya senang sy tengok gambar2 budak2 tecik yang comey macam mia sara tu..
THANKS, SIAP DAH!

7. Tarikh tutup CONTEST adalah jam 12 malam 5 Februari 2011 dan pemenang akan diumumkan pada 14 Februari 2011