Thursday, April 24, 2014

Cantik Dengan Shaklee

Semua orang nak CANTIK kalau bolehkan??



Tapi tak semua orang mampu nak beli produk mahal2 untuk bantu capai cita-cita tu kan?? Untuk anda kami ada pelbagai pilihan untuk set kulit cantik, mengikut bajet ANDA !!! 


Set A
  • vitamin c membantu mencantikkan kulit anda
  • vitamin e merupakan anti penuaan dan mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka anda juga membantu membaiki parut anda.
  • B complex memelihara kulit,rambut,kuku dan otot yang sihat.

Set B 

  • Collogen powder yang terkenal dengan kebaikannya untuk tampak lebih muda serta menyokong kecantikan anda dari dalam dan luar.. 

Set C


  • Pastinya yang paling terbaik..VIVIX.. Supplement anti aging yang terbaik di dunia dan sentiasa menjadi pilihan ramai..



phone/sms/whatsApp: 013 2004173
Email : imtifa_annur@yahoo.com.my


Shaklee - FREE Health check for you..

Get our Health Advice & make your reservation now! 

FREE Health check for you...



phone/sms/whatsApp: 013 2004173
Email : imtifa_annur@yahoo.com.my

Wednesday, April 23, 2014

TIPS UNTUK MERAWAT KURAP SUSU DAN HERBAL BLEND

TIPS UNTUK MERAWAT KURAP SUSU DAN HERBAL BLEND


TAHU kah Anda, ruam susu bayi dapat menimbulkan rasa gatal yang dapat membuat bayi menjadi rimas dan gelisah. Hal ini dapat mengganggu tidurnya terutama di waktu malam.

Untuk itu sangat penting untuk segera mengatasi ruam susu pada bayi agar bayi merasa selesa dan jika dibiarkan ruam susu akan melarat hingga leher dan punggung.



Berikut beberapa tips mengatasi ruam susu yang dapat Anda lakukan untuk si buah hati, iaitu :
  • Hindarilah penyebab utama terjadinya ruam susu, iaitu bagi ibu menyusui sebaiknya menghindari makanan-makanan yang dapat alergi cthnye : telur, kekacang, daging ayam..makan pada had dan keperluan sahaja.. Kerana makanan yang ibu menyusu mempengaruhi susu anda.
  • Sapu krim pelembab bayi pada kulit yang beruam. Selain itu, krim juga dapat menjaga kulit bayi agar tidak kering dan mengurangi rasa gatal. Pilihlah krim pelembab yang tidak mengandung chemical ataupun alkohol.
  • Hindari untuk memandikan bayi anda dengan air hangat. Hal ini kerana air hangat dapat membuat kulit menjadi kering dan bayi akan merasa gatal.
  • Segera bersihkan titisan susu pada pipi bayi, jangan sampai titisan susu mengering. Hal ini dapat membuat kulit bayi menjadi kering..terutamanya pada waktu malam..sapukan muut bayi anda dengan kapas basah.
  •  Lindungi bayi anda dari sinar matahari, agar kulit yang terkena ruam tidak semakin parah.
  • Ruangan atau lingkungan yang sejuk, dapat meredakan ruam susu bayi. Kerana, lingkungan yang panas akan membuat bayi berpeluh dan ruam susu dapat menjadi parah.
  • Ruam susu di wajah bayi tentunya dapat teratasi dengan baik, jika Anda selalu menjaga kelembaban kulit bayi dengan baik. Penggunaan lotion yang tepat, setelah bayi dibersihkan merupakan penyelesaian yang tepat untuk digunakan.




* Jika ruam susu tidak sembuh dan semakin parah segeralah bawa bayi anda ke doktor nak untuk mendapatkan rawatan lanjut.
* Dapatkan Herbal Blend dari Shaklee untuk merawat dan membantu penyelesaikan masalah ruam susu pada bayi anda..

pls2,jgn SEGAN jgn MALU..saya sedia membantu anda..
khidmat konsultansi berterusan secara PERCUMA..

phone/sms/whatsApp: 013 2004173
Email : imtifa_annur@yahoo.com.my

Monday, April 21, 2014

ATASI KEGUGURAN RAMBUT DENGAN ZINK COMPLEX SHAKLEE

 ATASI KEGUGURAN RAMBUT DENGAN ZINK COMPLEX SHAKLEE 


9 Perkara perlu wanita tahu mengenai rambut:

[1]. Keguguran rambut selepas bersalin berlaku kepada hampir semua wanita. Ibu baru bersalin boleh hilang antara 50-100 urat rambut setiap hari.


[2]. Anda harus faham, hormon (dalam darah) yang berubah setelah bayi dilahirkan menyebabkan keguguran rambut.


[3] .Walaupun rambut banyak gugur di awal kelahiran, anda tidak perlu panik kerana anda tidak akan menjadi botak. Sebaliknya ia akan kembali normal sebaik bayi menyambut ulang tahun pertama.


[4]. Biasanya, lebih kurang 85 ke 95 peratus rambut lima hingga 15 peratus berada dalam peringkat berehat.


[5]. Selepas peringkat berehat, rambut akan gugur. Biasanya ketika anda menyikat atau bersyampu rambut. Ia akan diganti dengan rambut baru. Purata keguguran rambut bagi wanita adalah lebih kurang 100 helai sehari.


[6]. Ketika hamil, peningkatan tahap estrogen melambatkan peringkat pertumbuhan. Hanya sedikit sahaja rambut berada dalam keadaan berehat dan sedikit sahaja yang gugur setiap hari.


[7]. Selepas bersalin, tahap estrogen menurun dan semakin banyak folikel rambut masuk peringkat berehat. Ini bermakna lebih banyak rambut akan gugur ketika mandi atau bersikat.


[8]. Keguguran luar biasa akan berkurangan dan rambut akan kembali seperti sebelum pra mengandung. Ini mengambil masa di antara 6 ke 12 bulan selepas bersalin.


[9]. Biasanya wanita yang berambut panjang lebih perasan masalah ini berlaku kepada mereka.


Kenapa sy nyatakan Zinc Complex Shaklee mampu mengatasi masalah rambut gugur anda???
Kekurangan Zinc boleh menyumbang kepada rambut gugur kerana tanpa mineral zink dan lain-lain yang berkaitan, shaf rambut anda menjadi lemah, menyebabkan kerosakan rambut dan pertumbuhan semula rambut yang sangat perlahan.

Zink sgt bermanfaat untuk rambut termasuk untuk pembiakan sel, pertumbuhan tisu dan pembaikan tisu yang rosak. Ia juga mengekalkan kelenjar merembeskan minyak yang melekat pada folikel rambut anda, sekali gus mengurangkan peluang mereka jatuh.
Lagi jimat jika kita mengambil vitamin dalam merawat masalah rambut gugur.


 HARGANYA???? SANGAT2LAH BERBALOI!!!!

Jadi apa tunggu lagi, PM sy sekarang atau SMS/WHATSAPP sy..
Jie - 013 2004173

Set Kurus Shaklee

Nak tahu tentang set kurus Shaklee?


Meh, saya kongsikan 

#Alfalfa:-kaya dengan nutrisi & mineral surih
-mengandungi enzim pntg untuk penghadaman makanan
-melegakan rasa kebas n sakit sendi
-mengurangkan toksin
-merendahkan kolestrol


#Lechitin:
-menggalakkan fungsi optimum otak
-memecahkan lemak n menolong mengurangkan berat badan
-menurunkan paras kolestrol dlm serum


#Herblax:
-memudahkan pergerakan usus n mghindarkan sembelit
-memudahkan fungsi usus
-mghilang jeragat
-mengurgkan bau badan


#ESP:
-mengoptimumkan penyerapan nutrient lain
-mmbekalkan tenaga berpanjangan
-menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku, n otot
-pntg utk kanak2, ibu menyusukan anak n mrk yg sdg pulih dr sakit


#Omega guard:
-mggalakkan perkembangan mental utk kanak2@dewasa
-mengurgkan paras kolestrol n tekanan darah
-mengurgkan risiko kanser payudara, prostat n usus
-mengurgkan radang sendi


#Cinch Shake Mix
-dijana oleh leucine
-membakar lemak n mengekalkan otot
-cepat mengurangkan lemak badan
-minuman pengurusan berat badan yg berkesan

Ini set FULLLL tau. Nak tahu lebih lanjut?? jom saya ajari anda cara² nya.


Place your order now!

FREE consultation.

Your Believe SID

Jie - 013 2004173

Fb : Nutrition For Healthy

Sunday, April 20, 2014

Flyers Shaklee

Yeahh.... New Flyerss SHaklee..


­čĺ×Flyers baru yg gempak colouring die ni bersaiz A4, printed depan belakang, boleh lipat 3.

Mengandungi:
✔Set Berpantang
✔Set Kesihatan Sendi & tulang
✔Set Kecantikan kulit
✔Set Breastfeeding 3M
✔Set Bajet Berkembar

Tinggal 50 keping je lagi..
RM20 termasuk postage.
Sape cepat die dapat... :)




Sape berminat boleh whatsapp sy 013 2003173

Saturday, April 19, 2014

Set Menyusu Paling Asas

Set Menyusu Shaklee sangat berkesan untuk membantu ibu-ibu yang sedang menyusukan anak mereka.



"Alhamdulillah sejak saya amalkan shaklee bekalan susu untuk rayyan bertambah.. badan jd sehat.. saya amalkan set untuk ibu menyusu.. yg penting byk minum air n mase makan ubat tu niat dalam hati supaya Allah beri kesihatan and tambahkan susu badan saya.. ESP + Alfalfa.. alhamdulillah"
Set penyusuan ESP + Alfafa sangat hot!!! 
Set ni bukan utk penyusuan shj ya tp banyak lagi extrass yg ada dpt bila consume set gabungan ESP+ Alfafa ni:
1- Kulit cantik + gebu both mom and baby
2- Mengurangkan kesan parut dan stretch marks after bersalin
3.- MILKBOOSTER hebat--> ESP bantu pekatkan susu, Alfafa menggalakan pengeluaran susu 
4- menghilangkan masalah keputihan
5-sesuai utk moms yang nak berdiet--> ESP memberi rasa kenyang, Alfafa bantu singkir lemak dan kolestrol.
Banyak lagi khasiat 2 combination product ni. Tak hairanlah kenapa amai yg suka ESP+ Alfafa!!!

Your Trusted SID
Jie - 013 2004173

Friday, April 4, 2014

Seronoknya jadi ahli Shaklee!!! Jom Join Team Kami!

Seronoknya jadi ahli shaklee!! Sebab apa??

Haaaa meh sy cite sikit;)
Sekarang shaklee implement rules baru di mana harga ahli untuk semua product Shaklee hanya EXCLUSIVE utk ahli shj! So yang bukan ahli kene beli harga retail;)


Yes!!for example ESP yang hot tu harga retail nya Rm150, nak harga yang jauh lebih jimat anda mestilah join keahlian Shaklee dulu;)


Bukan setakat jimat, setiap product Shaklee ni juga ada point masing-masing dipanggil uv. Makin besar uv yang kita kumpul bulan- bulan ofkoslah makin masyukkk bonus atau cashback yang masuk poket kita! Syokkan? dahlah boleh beli pada harga murah pastu dapat duit lagi!
Ramai yang dah enjoy benefits after join Shaklee anda bila lagi?

pm/sms/whatsapp ke 013 2004173

KENAPA SUKAR TURUN BERAT BADAN?


KENAPA SUKAR TURUN BERAT BADAN? 



1. Kurang minum air kosong 

2. Tidak sarapan pagi. Sarapan amat penting utk turun berat badan 

3. Tidak cukup tidur
4. Makan makanan yg tak seimbang
5. Kadar Metabolisma yang rendah
6. Makan lewat malam
7. Kurang bersenam untuk bakar kalori
8. Skip waktu makan


Jom avoid semua punca2 yang menghalang anda daripada mendapat misi berat badan ideal!!!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dengan Set Inch Loss Shaklee ni hasilnya pasti tip top! 
Slimming set paling selamat, memelihara otot tanpa kesan menggelebeh;)
Penurunan inci yang ketara, nama pun CINCH to LOSE INCH kan?
Harga affordable!

Ramai yg dah berjaya, anda bila lagi? 

Order dengan konsultasi berterusan dari saya your trusted SID:
SMS/Whatapps(Jie) : 013 2004173


Shaklee Biznes Yang Masyukk

Jom ikhtiar dan sihat bersama Shaklee

Bukan sahaja sihat, malah bleh buat biz lagi..
Pilihan di tangan anda..
Kalau tak ambik peluang nie, sangat rugi.
Jom join group Shaklee saya.
Kami akan bgi tunjuk ajar kepasa sape yang bersungguh-sungguh nak dapat duit.

Pm sahaja...sms/wassap ke 013 2004173



Thursday, April 3, 2014

APA KEISTIMEWAAN BIZ SHAKLEE BERSAMA KAMI?


  •      Tiada yuran yang mahal, hanya RM75 seumur hidup.
  •      Bimbingan coaching diberikan sepenuhnya, so jangan risau pada mereka      yang memang zero tentang biz dan juga online. Bimbingan 100% SECARA ONLINE.
  •      Tiada meeting sampai larut malam, tidak perlu tinggalkan family, buang masa dan buang duit.
  •      Tidak mengamalkan penyimpanan stok yang perlukan modal beribu-ribu.Anda hanya perlu BERMODALKAN MINAT DAN KEINGINAN.
  •      Modalnya adalah minat anda sendiri, tidak perlu buat loan bagai. Pastinya TIADA MODAL.
  •      Sangat sesuai bagi mereka yg ingin pendapatan sampingan tanpa perlu korbankan masa dengan keluarga.
  •      Unlimited income, anda yg pilih nak 4,5,6 angka. SEMUANYA PILIHAN KITA.
  •      Syarikat yg KUKUH sudah lebih 50 tahun di pasaran.
  •      Jaminan Shaklee dengan produk supplement berkualiti yang menjalani beribu ujian adan kajian sebelum dipasarkan.
  •      Perbezaan Shaklee yang mementingkan slogan SELAMAT, BERKESAN DAN SEMULAJADI".
  •      SANGAT IDEAL buat mereka yang ingin menjana pendapatan di luar jangkaan.
  •      KONSEP DLM BIZ INI ADALAH MUDAH. Berkongsi pengalaman sendiri dengan mereka yang memerlukan.
Tiada apa yang boleh merubah anda jika TIDAK BERMULA. JADI MULAKAN SEKARANG!

Memang best! Hubungi saya dengan sms/WHATSAPP ke 013 2004173 untuk dapatkan detail. Anda TIDAK AKAN DIPINGGIRKAN. Segala coaching yang diberikan adalah PERCUMA!

Pentingnya Suplement Lepas Berkahwin

Mmg penting sangat!!
Ada 2 org acik cleaner kat tempat keje pun tak missed beli supplement tiap2 bulan. Umur dlm 50s. Siap ngan set cantik sekali. sgt menjaga kesihatan dalaman dan luaran. Anda bagaimana? 
Tak kisahlah brand apa sekalipun.. 

Tp kalau nak yang paling selamat, berkesan, dan berkualiti Shaklee sudah pastinya!

Jom join ahli utk harga super penjimatan + bonus $$$ masuk poket!



Untuk lebih lanjut boleh pm/sms/whatsapp ke 013 2004173
Bleh direct lawat page saya Nutrition For Healthy