Wednesday, October 29, 2014

Food Conversion Chart


Mesti ada sesetengah new bakers yang xtahu sukatan yang betol kan. Or maybe ad yang xde penimbang kat rumah, so boleh la buat sukatan dengan sudu or cawan kan.

Ok, nie saya share kan sukatan yang boleh dijadikan sebagai panduan uols.

CUPS to MILILITERS (cup to ml)
1 cup = 16 tablespoons = 48 teaspoons = 240 ml
3/4 cup = 12 tablespoons = 36 teaspoons = 180 ml
2/3 cup = 11 tablespoons = 32 teaspoons = 160 ml
1/2 cup = 8 tablespoons = 24 teaspoons = 120 ml
1/3 cup = 5 tablespoons = 16 teaspoons = 80 ml
1/4 cup = 4 tablespoons = 12 teaspoons = 60 ml
1 tablespoon = 15 ml
1 teaspoon = 5 ml

CUPS to FLUID OUNCES (cup to fl. oz)
1 cup = 8 fl oz
3/4 cup = 6 fl oz
2/3 cup = 5 fl oz
1/2 cup = 4 fl oz
1/3 cup = 3 fl oz
1/4 cup = 2 fl oz
1 tablespoon = 0.5 fl oz
1 fl oz = 2 tablespoons = 6 teaspoons

FAHRENHEIT to CELCIUS (F to C)
500 F = 260 C
475 F = 245 C
450 F = 235 C
425 F = 220 C
400 F = 205 C
375 F = 190 C
350 F = 180 C
325 F = 160 C
300 F = 150 C
275 F = 135 C
250 F = 120 C
225 F = 107 C

FLOUR (CUP to GRAMS)
1 cup flour = 140 grams
3/4 cup flour = 105 grams
2/3 cup flour = 95 grams
1/2 cup flour = 70 grams
1/3 cup flour = 50 grams
1/4 cup flour = 35 grams
1 tablespoon flour = 10 grams

BUTTER (CUP to STICKS to OUNCES to GRAMS)
1 cup butter = 2 sticks = 8 ounces = 230 grams

GRANULATED SUGAR (CUP to GRAMS)
1 cup sugar = 200 grams
3/4 cup sugar = 150 grams
2/3 cup sugar = 135 grams
1/2 cup sugar = 100 grams
1/3 cup sugar = 70 grams
1/4 cup sugar = 50 grams
1 tablespoon sugar = 15 grams

BROWN SUGAR (CUP to GRAMS)
1 cup sugar = 220 grams
3/4 cup sugar = 165 grams
2/3 cup sugar = 145 grams
1/2 cup sugar = 110 grams
1/3 cup sugar = 75 grams
1/4 cup sugar = 55 grams
1 tablespoon sugar = 15 grams

COCOA (CUP to GRAMS)
1 cup cocoa = 105 grams
3/4 cup cocoa = 80 grams
2/3 cup cocoa = 70 grams
1/2 cup cocoa = 55 grams
1/3 cup cocoa = 35 grams
1/4 cup cocoa = 25 grams
1 tablespoon cocoa = 7 grams

CORNSTARCH (CUP to GRAMS)
1 cup cornstarch = 125 grams
3/4 cup cornstarch = 95 grams
2/3 cup cornstarch = 85 grams
1/2 cup cornstarch = 65 grams
1/3 cup cornstarch = 40 grams
1/4 cup cornstarch = 30 grams
1 tablespoon cornstarch = 8 grams

POWDERED SUGAR (CUP to GRAMS)
1 cup powdered sugar = 160 grams
3/4 cup powdered sugar = 120 grams
2/3 cup powdered sugar = 105 grams
1/2 cup powdered sugar = 80 grams
1/3 cup powdered sugar = 55 grams
1/4 cup powdered sugar = 40 grams
1 tablespoon powdered sugar = 10 grams

EGG
1 egg (without shell) = 50 grams
1 egg yolk = 20 grams
1 egg white = 30 grams

POUNDS to GRAMS
1/4 pound = 112 grams
1/2 pound = 225 grams
3/4 pound = 340 grams
1 pound = 450 grams
1,25 pound = 560 grams
1,5 pound = 675 grams
2 pound = 900 grams
2,25 pound = 1 kilogram
3 pound = 1,35 kilograms
4,5 pound = 2 kilograms

OUNCES to GRAMS
1 oz = 28 grams
2 oz = 56 grams
3,5 oz = 100 grams
4 oz = 112 grams
5 oz = 140 grams
6 oz = 168 grams
8 oz = 225 grams
9 oz = 250 grams
10 oz = 280 grams
12 oz = 340 grams
16 oz = 450 grams
18 oz = 500 grams
20 oz = 560 grams
24 oz = 675 grams
27 oz = 750 grams
36 oz = 1 kilogram
54 oz = 1,5 kilograms
72 oz = 2 kilograms


Dengar yang baikbaik, sebar yang baikbaik..
Selamat beramal. :)

Tuesday, September 9, 2014

Tepung Segera Kek Hokaido


Sape suka makan kek hokaido???

Noww!!! Dengan adanya tepung segera anda bleh buat sendiri d rumah!
Pasti anak2 dan suami suka!

Tepung Hokkaido:
-258g
-1 paket hasilkan 36 cawan kek hokkaido saiz S
-Anda sudah tak perlu nak timbang/sukat segala jenis tepung
-Hanya tambah telur,susu & minyak ke dalam adunan.
-Resipi sudah disediakan di dalam paket
-Bakar adunan kek dan siap!
Senang kan?

TIPS UNTUK KEK HOKKAIDO ANDA KEMBANG CANTIK 
Kalau anda nak kek anda kembang cantik, pastikan anda isi adunan kek hokkaido sehingga 3/4 cawan penuh. Barulah kek hokkaido anda nampak kembang dan gebu gituuu.. 


Dulu, customer kami ni selalu tempah je kek hokkaido..Now, dengan adanya Tepung Segera Kek Hokkaido ni dia dah boleh buat sendiri kek hokkaido nampak tak mudahnya nak buat kek hokkaido ni dengan Tepung Segera Kek Hokkaido? tak perlu nak ada skill baking macam chef..hehe



Berminat????

Inbox kami untuk order atau SMS/Whatsapp 013-2004173

Friday, August 29, 2014

SHAKLEE Biznes Card n FLyers PROMO Merdeka Sale!!!

*BERITA BAIK UNTUK SEMUA SID!




MERDEKA SALE!!!! UNTIL 31 OGOS 2014
(Sementara stok masih ada)


2 Box NAME CARD (200pcs) + 100pcs FLYER + 1sheet STICKER BULAT (19pcs)
= RM55 (TERMASUK POSTAGE)

*Biznes card n sticker - Bleh pilih mane2 design y ada dalam group nie yer. https://www.facebook.com/groups/666395280113894/

CEPATTTT!!!!!!! GRAB IT NOW!!!
PM/WHATSAPP KE 013 2004173 NOW!


Di bawah adalah contoh-contoh biznes card dan sticker

















Untuk more info n update, sila join group PRINTING MURAH

Saturday, August 2, 2014

Pengedar SHAKLEE Diperlukan Segera

(Pengedar SHAKLEE diperlukan segera)


Terbuka kepada Penguna-Pengguna Shaklee dan juga semua rakyat Malaysia tidak kira yang sudah Bekerja, Pelajar atau Surirumah. Part-time atau full-time.



8 Kelebihan menjadi Pengedar Shaklee :

#1. Modal dan Risiko yang rendah. Yuran pendaftaran hanya RM75 seumur hidup. Tiada yuran bulanan atau tahunan.
#2. Shaklee adalah jenama terkenal dan diiktiraf. Sudah bertapak lebih 50 tahun.
#3. Sistem online : penghantaran yang mudah
Tidak perlu simpan stok. tidak perlu beratur panjang | tidak perlu ke pejabat pos untuk hantar kepada pelanggan | Buat pesanan online dan Shaklee akan uruskan packing dan penghantaran kepada pelanggan. Mudah dan jimat!
#4. Bonus point atas setiap pembelian
Untuk setiap pembelian produk, anda akan mendapat bonus point yang akan di bayar dengan tunai pada setiap bulan. Hanya untuk pengedar Shaklee.
#5. Bonus yang lumayan
Anda akan menerima sekurang-kurangnya 3 bonus :
 Untuk hasil jualan (sehingga 30%)
2. Bonus drpd Shaklee (sehingga 21%)
Selain itu bagi yang cemerlang, anda juga akan menerima
1. Subsidi kereta
2. Pakej Umrah/ Percutian
3. Bonus kepimpinan
#6. Promosi bulanan khas untuk Pengedar
Produk-produk terpilih di berikan PERCUMA melalui promosi bulanan Shaklee khusus untuk para pengedar. Sangat menarik dan berbaloi.
#7. Harga yang rendah untuk kegunaan sendiri
Sesuai untuk pengguna Shaklee yang sedia ada. Harga pengedar pun dapat, bonus pun dapat. Tidak perlu jual pada orang lain.
#8. Cara Menjana Income Tambahan yang Terbaik
Sesuai untuk suri rumah, pelajar atau yang berkerjaya. Tidak ambil banyak masa anda dan tidak perlu modal besar.

Bagi yang berminat sila taip "Saya berminat" di ruangan comment dan hantarkan butiran-butiran anda (nama, lokasi & no telefon) ke inbox kami.
https://www.facebook.com/messages/Nutrition4Healthy

Boleh juga hantarkan ke 013 2004173 (sms/whatsapp)

Saturday, July 12, 2014

Tips kekal bertenaga ketika berpuasa

9 tips kekal bertenaga ketika berpuasa

1. Elakkan daripada tinggalkan sahur

Walaupun bersahur merupakan amalan sunat, namun ianya sangat digalakkan untuk diamalkan. Sabda Rasulullah saw, "sahurlah kamu, kerana dalam sahur itu terdapat berkat yang besar". Secara khususnya, di sepanjang tempoh masa 14 jam kita berpuasa, sel-sel tubuh kita masih memerlukan gizi yang secukupnya supaya badan dapat kekal bertenaga dan membolehkan kita melakukan kerja di waktu siang. Oleh itu, pilihlah menu yang mengandungi makanan berserat dan berprotein tinggi, namun awas makanan yang manis dalam kuantiti yang banyak perlu dihindari.

2. Jangan menangguh waktu berbuka
Berbukalah dengan makanan berkarbohidrat sederhana yang dapat memberi semula tenaga. Amalkan juga pengambilan suplemen seperti B Complex yang mampu memberi tenaga kepada tubuh badan kita.

3. Atur menu makanan
Amalkan makanan bergizi seimbang sama ada semasa bersahur mahupun berbuka. Walaupun dengan menu yang serba sederhana, yang penting 5 unsur gizi lengkap dipenuhi iaitu protein, lemak, karbohidrat, vitamin dan mineral. Untuk menghindari rasa lapar, makanan yang diambil perlulah terdiri daripada makanan tinggi serat yang lazimnya terdapat pada sayur dan buah.

4. Hindari minuman sejuk dan kandungan gula tinggi
Jangan minum air sejuk atau ais ketika berbuka kerana perut akan menjadi kembung akibat keadaan berasid di dalam perut yang 'terkejut' setelah seharian perut kosong. Sebaliknya biasakan berbuka dengan minuman suam dan air yang rendah kandungan gulanya. Berbukalah dengan kurma yang manis rasanya bagi menggantikan minuman manis.

5. Makan secara bertahap
Jangan terus makan sehingga kenyang ketika berbuka atau terus makan dalam hidangan yang besar kerana seharian perut kita kosong dan organ pencernaan berada dalam keadaan rehat.

6. Lakukan senaman ringan
Bersenam mampu melancarkan peredaran darah. Walaupun berpuasa, tiada alasan untuk tidak melakukan senaman ringan dan tidak memerlukan tenaga yang banyak. Contoh senaman ringan yang boleh diamalkan termasuk regangan tubuh, berjalan dan sebagainya. Lakukan sejam atau 2 jam sebelum berbuka. Selain itu, solat terawih juga dianggap senaman yang bagus kerana gerakan rukuk dan sujud itu sendiri boleh membakar kalori.

7. Banyak minum air antara waktu selepas berbuka sehingga sahur
Minumlah sekurang-kurangnya 2 liter atau 8 gelas air di antara waktu berbuka sehingga bersahur bagi menggantikan kehilangan air ketika berpuasa di siang hari.

8. Jangan terus tidur setelah bersahur
Tubuh badan kita memerlukan waktu untuk mencerna makanan dengan sempurna. Sehubungan dengan itu, elakkan daripada terus tidur selepas bersahur bagi memberi laluan kepada proses ini untuk berlaku.

9. Amalkan pengambilan Mighty 3 Gem ketika berbuka dan bersahur
Set Mighty 3 Gem terdiri daripada ESP, Mealshakes & Performance Drink (PD). Setiap satunya mempunyai fungsi yang tersendiri dalam mengekalkan kecergasan dan tenaga badan khususnya di bulan Ramadhan dan sangat baik untuk diamalkan oleh semua lapisan individu termasuk ibu mengandung, ibu menyusu, warga tua mahupun kanak-kanak.

Saturday, July 5, 2014

Daftar Ahli Shaklee Sekarang!!!


Oh yeahhh!!

Sudah ramai yang register membership Shaklee.. Semua taknak lepaskan peluang enjoy dengan harga ahli yang super jimat!! Maklumlah Shaklee kan dah start implement harga retail utk non-member so pakat2 berebut join shaklee semua;)

Bukan mahal pun Hanya RM65 shj + cost postage..and yang paling penting VALID seumur hidup! Takde renewal fee bagai.. Sekali register, seumur hidup boleh guna;)

Dahlah harga jimat, pastu kalau anda dah mmg pengguna tegar, mmg WAJIB lah join ahli.. Sebab apa? Haa yg ni mungkin ramai tak tahu sebabnya setiap peoduct ada nilai uv masing2 makin besar uv makin besar nilai RM yang shaklee kasi tiap bulan...
Shopping harga JIMAT dan dapat CASHBACK!!

So sape ckp shaklee untuk bizness semata2.. Oh tidak sama sekali! Keahlian Shaklee juga sgt sesuai utk mereka yg memang percayakan Shaklee dan mmg guna Shaklee tiap2 bulan;)



Jgn tunggu lama2.. Moh join Shaklee!

Boleh hubungi sy YourBelovedSID : JIE
sms/whatapps : 013-2004173 utk info lanjut!

Tuesday, July 1, 2014

Kelebihan Susu Ibu Bersama Set Menyusu Shaklee

Kelebihan Susu Ibu untuk Bayi


- Penghadaman yang mudah.
Susu ibu sempurna, mudah dihadam, dan dapat digunakan dengan cepat oleh tubuh bayi. Bayi yang diberi susu formula atau nestum, sistem pencernaan akan terganggu dimana penyerapannya menjadi perlahan dan sukar dicerna kerana kandungan protein didalam susu tersebut.

-Menggalakkan tumbesaran dan Perkembangan daya intelek yang lebih baik (IQ tinggi)
Kandungan protein dalam susu ibu amat sempurna dan mencukupi untuk tumbesaran dan perkembangan otak bayi.

-Mengelakkan dari kurang zat makanan dan cirit-birit serta penyakit saluran pernafasan
Susu ibu lengkap dengan nutrisi yang diperlukan bayi. Ada juga ibu yang beri anak air masak. Sebenarnya air masak tidak diperlu oleh bayi sehingga umur 6 bulan. Air kosong merbahaya, mengurangkan nutrisi yang diterima bayi dan meningkatkan risiko jangkitan kuman pada bayi.

- Mengurangkan penyakit kencing manis, pneumonia dan jangkitan telinga pada kanak-kanak
Wujudnya banyak gula tambahan di dalam susu formula dan keadaan ini sangat merbahaya kepada buah pinggang bayi.

-Kurangkan masalah pergigian dan ortodontik
Susu ibu adalah yang terbaik dan sangat sesuai dengan perkembangan dan tumbesaran bayi dari usia 0 sehingga 2 tahun. Kandungan makanan, gula yang tinggi dan kurang kalsium yang diberi selain dari susu ibu boleh menyebabkan masalah gigi mudah rosak dan reput.

-Mengurangkan risiko kepada alahan
Kandungan susu ibu dapat memberi perlindungan dan menguatkan imun bayi supaya tidak mudah dijangkiti sebarang penyakit dan alahan-alahan lain.

-Mempunyai komposisi yang mencukupi dan suhu yang sesuai
Susu ibu tidak mudah basi, malahan lebih tahan lama jika dibandingkan dengan susu formula.

-Mengandungi bahan pencegah penyakit (antibodi)
Susu ibu mengandungi karbohidrat, protein, mineral,natruim, kalsium, magnesium, galaktosa, glukosa dan lain-lain lagi.

Kesemua kandungan ini adalah untuk pertumbuhan dan tumbesaran tubuh bayi dari segi iq,tulang, menguatkan imun dan sebagainya.

Kelebihan kepada ibu yang menyusu bayi
  • Mengembalikan berat badan yang ideal (hehe ini betul2 terjadi pada saya)
  • Membantu mengecutkan rahim dan mengurangkan pendarahan ibu yang baru melahirkan digalakkan menyusu anak sekerap mungkin, selain daripada mengecutkan rahim, air susu akan bertambah seiring dengan permintaan bayi anda.
  • Mengurangkan risiko barah payudara dan ovari
  • Penyusuan susu ibu sepenuhnya membantu menjarakkan kelahiran
  • Menjimatkan masa dan wang
  • Mudah dan tidak perlu persediaan (boleh menyusu bayi direct dimana saja berada dan tidak perlu menyediakan bakul susu,termos dan sebagainya)
  • Mengeratkan kasih sayang antara ibu dan anak.


Utk more details berhubung suppliment shaklee tambahkan n meningkatkan pengeluaran susu??


Bleh pm/whatsapp ke 013 2004173

Saturday, June 28, 2014

Advanced Joint Health Untuk Ramadhan

Advanced Joint Health Tablet ini memberi manfaat kepada sendi melalui 3 cara:-

Alhamdulillah, dah masuk bulan Ramadhan pun kita.. Lepas nie, dah start nak teraweh..orang muda2 ok la kan boleh bergerak aktif. Boleh berdiri lama untuk sembahyang terawehh.. Macam mane dengan mak2 n ayah2 kita yang sudah tua tu? Kesian kan diorang? tak mampu untuk berdiri lama. Sakit n lenguh2 sendi katanya... 

Sayangkan mak ayah??? Patut bagi diorang cuba Advanced Joint Health nie. Nak lagi bagus, kne tambah ostematrik shaklee.. Sangat bagus untuk tulang serta sendi, disampung pertambahan kalsium dr suppliment yang sangat superb nie..
  • Menyokong keselesaan sendi (Ekstrak Boswellia) dengan menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ekstrak Boswellia digunakan dalam perubatan Ayuveda untuk menyokong kesihatan sendi sejak berkurun lamanya,. bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.
  • Bertindak sebagai kusyen (Ekstrak jagung) membantu mengekalkan tulang rawan. Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina ialah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Ia juga ditemui dalam tendon dan ligamen.
  • Memelihara tisu penyambung yang sihat (zink, tembaga, mangan dan vitamin C). Sebagai nutrien pentinng dalam kesihatan sendi, zink, tembaga, mangan dan vitamin C membekal sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.

Ok, banyak kami terima feedback yang sangat positif dluar sana.. sangat memberansangkan. sampai join ahli... jom mane y nk join ahli sekali, sy tlg daftarkan.. Untuk kesan yang lagi baik, tambah Ostematrik n Omega guard. Telah terbukti keberkesanannya.. Bila lagi nak tengok mak ayah sihat seperti sedia kala mcam org laen kan...?

Ramai warga tua yang sukakan advanced joint health tablet. Kalau anda tak percaya, berikan kepada org tua anda....pasti anda suka dgn hasilnya. Seawal 5 hari dengarlah feedback positif mereka.

Hubungi saya utk memberi keselesaan pergerakan org tua anda
Pm/whatsapp Jie 013 2004173

Sunday, June 22, 2014

Shaklee - 7 Gunung Perlu Didaki

Dalam shaklee ade 7 gunung yg perlu di daki...

Bermula dengan SID (shaklee independent distributor) - yg ni lantai je... X Kira sebagai gunung.. Sebab yg join shaklee sume pun bermula sebagai SID..

Rank pertama adalah Supervisor (bonus around 1.8k --- 2.5k)

Then naik rank Senior Supervisor (bonus around 2.5k --- 3.5k)

Then naik rank Coordinator (bonus around 3.5k --- 5k)



Mase dekat rank coordinator ni kebanyakan dah boleh capai CAR BONUS &  dah dapat Coordinator Incentive Bonus... So atas pada Coordinator bonus akan lagi cepat meningkat....

Gunung ke 4 adalah rank Senior Coordinator (bonus around 6k-8k)

Then naik gunung Key Coordinator (bonus around 10k-14k)

Lepas tu rank Sr Key Coordinator (bonus around 15k-19k)

Gunung tertinggi atau rank paling tggi dalam shaklee adalah MASTER COORDINATOR (bonus 20k --- unlimited)

Walaumcmanapun, bonus tu x statik mcm tu setiap bulan... Bonus tu AKAN bertambah & BOLEH menurun ikut pada sales group anda.... So setiap bulan kalo nak bonus makin tggi &  tggi kene pasti kan group anda bergerak seiring atau lebih laju lagi dr bulan sebelum²nye..

Yes, this is business & bisnes ade naik turun... X selama nye kita untung dan x selamanya kita rugi.. So pandai² lah ye...

Ok, so korang dah decide nak panjat gunung yg mana??  Skang adalah masa utk sy melebarkan lagi gunung saya...  Masih byk yg nak dipelajari, masih byk yg nak diterokai...

Jom sama² MENUJU PUNCAK 7 GUNUNG SHAKLEE bersama saya..

*** bonus yg dinyatakan tu adalah bonus sebulan yee... Bukan bonus setahun.. Dan jumlah yg dinyatakan hanyalah anggaran sahaja..ada yg dpt lebih ade yg kurang bergantung pd usaha masing²...

Pm/whatsapp ke 013 2004173

Saya akan guide uols dr zero to hero!

Jommm!!

Kebaikan dan Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP)


Kebaikan dan Kelebihan Energizing Soy Protein

  1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.
  2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam 
  3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
  4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.
  5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan. 
  6. Memberi ton warna kulit yang sekata
  7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu.
  8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
  9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  10. Rendah lemak, tanpa kolestrol.
  11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi.
  12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya.
  13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
  14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan
  15. Membantu mengurangkan risiko kanser, 
  16. Bertindak sebagai antioksidan, 
  17. Menguatkan sistem imun tubuh, 
  18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik, 
  19. Memelihara kesihatan jantung 
  20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua
  21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
  22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
  23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones. 
  24. Membantu merendahkan paras kolestrol, 
  25.  Mencegah osteoporosis 
  26. Membantu pembentukan sel-sel baru.
  27. Membantu menyembuhkan gastrik. 
  28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.
  29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.
  30. Memudarkan parut
  31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak
  32. Kecantikan kulit dan rambut

YourTrustedSID
013 2004173 - Jie

Wednesday, June 18, 2014

Seronoknya Buat Shaklee

Seronok n BESTTT gilerr buat SHAKLEE


Tengahari ni sambil baring-baring saya nak share seronoknya buat shaklee.
  • Salah satu kebahagian dan seronok adalah masa saya tengah menulis ni. Seronok sambil baring-baring ni. Dok dalam rumah sendiri, family semua dah siap lunch, golek-golek belek hp mencari rezeki untuk mereka yg berkehendak.
  • Seronoknya sebab hari-hari boleh masak untuk family. Saya bukanlah kata kategory addict masak tp rasa puas bila bleh masak sendiri untuk family walaupun sekadar ayam masak kicap. Ayam masak kicap kat kedai mungkin letak "kiub knorr" bg penyedap. Tapi kat rumah ni saya letak kasih sayang dlm masakan hehehe mulianya aku. Jadi anak2 tak termakan benda yg bukan2.
  •  Aktiviti soping moping biasanya pada waktu hari bekerja. Boleh memilih dengan aman weh masa ni tak sesak dengan orang. Pendek kata mall itu kita yang punya. Parking pun senang nak cari, tak perlu terkejar masa ehhhh dah pukul berapa aku kena masuk opis.
  • Takde ujud perasaan bersalah jika terguna waktu pejabat. Ehhh lunch sampai 2 jam rupanya lagi 1 jam g window shopiing. Rasa bersalah kan curi waktu pejabat, ooh tuhan maafkan hambamu.
  • Bila dok kat rumah ni kuranglah aktiviti sembang kosong. Kalau di pejabat mungkin kawan panggil gebang sambil2 minum air sempatlah buat liputan artis barang sejam dua. Dapat free dosa haritu.
  • Masa ini kita yang punya. Nak sapu rumah jam berapa? Nak masak jam berapa? Nak gi kedai jam berapa? Ada orang kesah? Tak kesah la sebab kan ke aktiviti tu semua buat dalam rumah sendiri. Maka nak masak bubur jam 12 malam takde orang nak amik peduli.

Inilah keistimewaan menjadi seorang WAHM spt yg saya alami sekarang. 
Sekadar berkongsi, walau impian kita berbeza.

Kita sama namun mungkin berbeza.
Namun kita punya sama impian, jutawan dunia akhirat.
Ameen.

Ayuh bangun!


From Master Mommy

Pm/whatsapp ke 013 2004173

Monday, June 16, 2014

Flyers, Sticker, Biznes Card Dan Sampul Raya Shaklee

Yeahh...Nampaknya dah ramai SID yang diluar sana tu yer..
Mesti korang punya sale gempak2..
Nak lagi gempak x??? Jom la cari bahan utk tambahkan sale lg..
Biar lagi kepok2..
Semua bahan marketing nie saya jual dengan harga murah2 jer...

Ada banyak pilihan bahan marketing shaklee di sini.
Ada flyers yang memang laku giler...Cepat je habiss..
Biznes card yang murah2...
Sticker pon murah.

Dan yang paling HOT menjelang nak raya nie ialah Sampul Raya SHAKLEE
Mari2 oder sementara stok masih ada.
Sangat limited yer.. Sape cepat die dapat...Cepat pergi beliiii!!!!!!!!!!!! haha

Ok, saya attach beberapa keping gambar untuk rujukan uols yer.








Berminatt??? Okposh la kan..
Semua cantik2 n murah2 jer...

Jemput join group saya untuk dapatkan pelbagai bahan marketing yang laen.

Boleh pm or whatsapp ke 013 2004173

Flyers Design Baru DI SINI

Saturday, June 14, 2014

Tips Sihat Dan Bertenaga di Bulan Puasa

Tinggkatkan tenaga di musim cuaca panas ini


Fenomena cuaca panas di malaysia melanda dan semua disarankan minum air yang secukupnya.Pada zaman sekarang tidak kiralah cuaca sejuk atau panas masyarakat perlu dan tetap akan melakukan rutin harian mereka demi mencari rezeki dan mencapai kejayaan.

Akan tetapi semua itu memerlukan tenaga untuk mencapainya.
Disini saya mensyorkan produk shaklee PERFORMANCE DRINK yang mampu membekalkan tenaga berganda bagi mengharungi keadaan cuaca yang panas melampau.Apatah lagi dengan hampir tibanya bulan puasa ini terutama masyarakat yang beragama islam.

Inysaallah dengan mengamalkan PERFORMANCE DRINK ini anda mampu melakukan rutin harian anda dalam cuaca yang panas dengan bertenaganya.





Berminat???
Tel/Sms/Whatsapp@Weechat :
013-2004173

Your Trusted SID - Jie

Thursday, June 12, 2014

BONUS SHAKLEE SUDAH MASUK!

BONUS SHAKLEE SUDAH MASUK!


Saya masih ingat bonus pertama saya dalam ratus ringgit kalau tak silap. Tapi masa tu rasa banyakkkknya.. dan makin seronok buat shaklee.

Pada anda yg sekarang dapat bonus RM30, jangan rasa cukuplah kat sini, malas aku nk buat shaklee sebab sikit. Hello jangan lupa diri lagi. RM30 akan beranak pinak nanti menjadi 300k. Percayalah dalam hati ia pasti jadi nyata.

Kalau bonus kita tenggelam timbul khasnya pada yg buat shaklee dengan penuh semangat chipsmore, konon2 rasa bersyukur alhamdulillah dpt bonus banyak bln ni walhal dia tak layak dapat bonus sebab langsung tak buat sales bulan lepas maka kena muhasabah. Jangan berulang lagi kes tumpang gembira dengan orang lain yg dpt bonus. Bergembiralah dengan bonus usaha kita yg tak terhenti sejak beberapa bulan yg lalu.

Bagi yg bonus dok statik, bila nak tunggu naik lagi? Bila nak tambah 0 kat brlakang tu? Seronok dapat RM300 sahaja, bila nak upgrade jadi RM3,000?

Ianya tentang pilihan.

Yg dapat bonus jgn lupa zakat, sedekah, tlg mak ayah, simpanan, holiday, reward diri.

Moga bisnes ini menjadi asbab mengumpul harta akhirat.


From : Master Hanum

Come and join us now!
Pm/whatsapp ke 013 2004173
YourTrusted SID - Jie

Wednesday, June 11, 2014

Berniaga Dari Rumah Dengan Shaklee Sangat Senang

Anda sekalian..

Yakinlah bahawa berniaga adlh sunnah rasulullah saw..

9/10 drpd punca rezki adlh berniaga. Allah dah bg jaminan.
Cuma yg penting ILMU & MENTOR. Pilihla guru yg betul. Gali lah ilmu sedalamnya.
Jangan tersilap pilih guru...yang akan membiarkan anak2 nya terkontang-kanting..
Pilih la mentor yang akan guide anda dari zero to hero.. Yang ada group support yang kuat dan kukuh..
Yang akan memberikan kata2 semangat ketika anda down, yang akan memberi galakan kepada anda setiap saat.
DAN semestinya....adalan group dibawah SAYA!

Surirumahtangga adlh "jawatan" yg sgt2 mulia.
Tp alangkah bagusnya jika anda mmpunyai sumber kewangan sendiri tanpa perlu bergantung pd income suami.. 
INGATTT.. suami hanyala pinjaman drpd Allah. Seandainya suami kita sudah tiada lg, apa akn jd pd nsib kita ank beranak klau kita tiada langsung sumber kwgn?
Masa tu bru nk kluar mncari kerja? NO ..!!
Jadila seorg wanita, ibu & isteri yg bijak. Mulakan dr skrg untk mnjadi seorang surirumah yg berpendapatan tinggi..Tiada yg mustahil..


- JOM BEKERJA DARI RUMAH
- 0 MODAL
- HNYA KLIK KLIK
- ANAK MMBESAR DEPAN MATA


saya sedia membantu anda yg berminat..

YourTrusted SID - Jie
pm/whatsapp ke 013 2004173

Wednesday, June 4, 2014

Rawat Kolesterol Dengan Phytocol Shaklee

Anda mempunyai paras kolesterol tinggi dalam darah?
Anda mempunyai sejarah keluarga yang kuat memiliki kolesterol tinggi, kencing manis, darah tinggi, sakit jantung atau strok?
Atau anda sendiri menghidapi kencing manis, darah tinggi dan berisiko untuk mendapat serangan jantung dan strok?
Atau anda seorang yang obese?


Jika ya, maka anda patut risaukan kesihatan jantung anda sekarang!

Jantung- sekali rosak tidak akan berganti (melainkan anda menjalni pembedahan pemindahan jantung!)
Disamping ubat yang disarankan doktor, maksimakan tahap kesihatan anda sekarang dengan pengambilan makanan tambahan yang melindungi jantung anda!


pm/ whatsapp 013 2004173
FB : Nutrition For Healthy

PROMO JUNE - Vitamin E Complex

BUY 6, Free 1.. Free Membership!!!
Place ur oder now!!!


Antara lain kelebihan vitamin E ni kepada kejelitaan kulit adalah dengan membantu:-

Mengecilkan pori-pori wajah
Memperlahankan proses penuaan kulit
Mengawal kolestrol
Mengawal minyak
Menghilangkan parut dan mencerahkan wajah.
Meningkatkan kelembapan kulit
Sangat bagus untuk memudarkan parut.
Selain kelebihan yang menjadikan Vitamin E ni fenomena kepada penggemar Shaklee ni, banyak lagi fungsi-fungsi lain yang bukan rahsia lagi!
Menjadikan pemakainya awet muda.
Membantu peredaran darah dan membaiki tisu
Sangat baik untuk PMS
Memudarkan parut
Membantu meningkatkan tahap kesuburan lelaki dan wanita (suami isteri)
Baik untuk kesihatan kulit dan rambut
Vitamin E Shaklee juga boleh dibuat masker tau!
Sila cuba!!
Saya adalah pengamal setia vitamin E shaklee. Bagi 5 bintang!!

Berminat nak cuba hubungi saya ok!
Nak JOIN AHLI sgt2 di alu2 kan untuk dapat kan lebih penjimatan.

Jie| sid 1109582
Page : Nutrition For Healthy
Contact no : 013 2004173