Thursday, February 24, 2011

Kegembiraan Bertukar Kesedihan, Part2

...sambungan dari Part1..

Pada Sabtu, 19 Februari 2011, tepat jam 7.00 pagi saya mnerima panggilan mengejutkan dari sahabat saya mengatakan duit, kamera, handphone dan jam mereka hilang..Tergamam saya seketika, tak mampu untuk berkatakata. Tak terucap dengan sepatah kata..Sungguh, saya pelik..Saya pelik kenapa boleh hilang?? Teruk tak saya???  Bukan ape, dalam keadaan baru bangun tido, saya masih belum boleh berfikir dengan waras. Terus meluru ke arah ummie menanyakan abah dan pergi sekolah ke belum..Nasib baik abah belum bergerak ke sekolah, kerana pada hari tersebut abah sekolah, untuk kelas ganti cuti raya cina baru nie. Terus saya menyatakan ape yang berlaku, dan abah pun macam saya jugak turut tergamam..Terus saya salin pakaian dan begegas ke sana dengan abah untuk melihat ape yang berlaku. Sedih, amat sedih bile melihat sahabat saya sedih atas kehilangan barangbarang yang sangat berharga. Sungguh, saya malu pada sahabatsahabt saya sekalian kerana tidak menjaga kebajikan dan keselamtan korang semua dengan sepenuhnya.

Sampai sahaja di Homestay tersebut, saya dan abah melilau mencari kesan dan jejak pencuri melalui peralatan yang digunakan kotkot si jhat itu menggunakan tangga utk pnjat ke atas. Tapi hampa, xde sebarang tanda dan bukti pun setakat nie. Terus saya melulu keats utk mendapatkan sahabat. Terkejut saya melihat tingkap Homestay tersebut telah diumpil. Tapi pelik, macam mane si pencuri itu boleh naik ke atas sedangkan grill terkunci kemas dan xde sebrang tanda pun mereka menceroboh. Ruparupanya die panjat melalui tiang yang ad, nampak la kesan tapak kaki..Huhh, rase nak marah, geram, sakit hati dan macammacam perasaan bercampur baur..Tapi dah nak buat mcam mane, saya pun tak mampu nk buat apeape.. Terduduk saya seketika, rase bersalah mula menyelubungi diri.

Kemudian, abah suruh bersiapsiap untuk membuat laporan polis. Tapi, sebelum ke sana, abah membawa sahabat saya untuk berjumpa tok imam yang dicadangkan oleh pakcik saya a.k.a ayah chik. Ayah chik cakap, biasanya kalau orng kene curi barang pegi jumpa tok imam itu barang akan dpulangkan balik selagi barang tersebut belum dijual..Anda paham ke ayat saya nie???. Insyaallah, kalau diizinkan Allah dapat la, tapi kalau dah tak dapat balik, aggap shaja tak de rezeki dan terima seadanya qada’ dan qadar..Teringat saya katakata ummi sewaktu kereta Citra ummie, terkena tiang menyebabkan pintu itu rosak sepenuhnya, “inilah salah satu nya Allah tarik rezeki kita, dengan sekelip mata saje ia berlaku”.

Kemudian, kami membuat laporan polis di Balai Polis Ketereh.. Usai sahaja membuat laporan, kami bertolak balik ke rumah saya untuk minum dan makan pagi yang disediakan ummie sebelum berangkat ke Rantau Panjang..Minta maaf yer semua, terima la sarapan pagi yang tak seberapa itu dengan keadaan ummie juga tergamam dengan situasi tersebut. Nasib baik ummie tak sekolah hari tue, kalau tak kalut jugak jadinya… Kesian saya tengok salah seorang sahabat saya menangis atas kehilangan barang yang berharga miliknya.. Saya tahu die masih terkejut dengan keadaan itu..Yallah, sedihnya hati nie..Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul..

Lepas sahaja makan pagi, kami terus ke Rantau Panjang..Agenda seterusnya tetap dlaksanakan walaupun jam sudah menunjukkan lewat pagi iaitu dah nak masuk tengah hari..Sampai sahaja di sana, masingmasing berpecah, membeli dan bershoping.. Saya tahu keterujaan untuk membeli belah di sana bertukar moody buat 3 sahabat saya dsebbkan ketiadaan duit. Mungkin mereka masih dalam situasi yang tak dpat digambarkan dengan katakata..Iya, saya cuba memahami situasi itu, sbb saya sendiri pernah kehilangan handphone suatu masa dahulu..Dalam ketiadaan duit, mereka sempat juga membeli toto sbgaimana yang telah di listkan sebelum datang ke sini..Apekan daya…

Kami hanya round kejap je dsebabkan ketiadaan mood..Lepas bli toto, kami rehat di kedai makan dan naik ke surau sementara menunggu budak laki bershoping..Terujanya diorang membeli, yela jersi dan seluar jeans memang banyak dan murah..Hurmm bagi je la can untuk diorang bershoping, yela dah la semalam kat wakaf che yeh dah penat, nak bejalan pun tak mampu..HEeee, opsss sorii.. Jenuh menunggu, ruparupanya siap makan sekali..

OK, dah semua siap beli, kami semua berangkat pulang..Dalam perjalanan pulang, sempat lagi singgah di Masjid Beijing..Ecece bukan pegi China ok. Sbenarnya saya tak tahu ap nama masjid tue tapi main hentam je nama tue sbb seni bina nya sangat unik alaala macam dok Beijing.. Sangat kagum dengan seni binanya, comel..Baru saya  perasan yang teman saya ambik gambar dulu ruparupanya kat sini. Puas saya fikir kat mane la tempat yang die pegi tue, nak tnya malu plak..hurmm. Lepas semua bergambar, kami terus bertolak balik memandangkan polis telefon untuk pergi ke tempat kejadian pada pukul 4. KAmi sedaya upaya untuk sampai dalam masa yang dijanjikan.

Kami sampai dalam lingkungan 4.15 petang di Homestay tersebut. Kemudian, bersiapsiap untuk bertolak pulang selepas mandi dan solat sementara menunggu polis datang. Setengah jam kemudian, polis  sampai di tempat kejadian, saya tanya sahabat saya ape yang polis lakukan memandangkan saya tiada di tempat kejadian. Sahabat saya memberitahu polis hanya  mengambil gambar dan tanya ap dan bagaimana kejadian itu boleh berlaku. Usai semua kes, saya menyuruh sahabatsahabat saya ke rumah untuk mkan..Kesian diorang lapar, dari tengah hari lagi tak makan..Suka tengok sahabatsahabat saya berselera makan walaupun lauk ala kadar sje.

Lepas semua siap makan, kami bertolak pulang.. Agak lewat dah masa tue, dalam pukul 7.10 petang. Kami berhenti semayang maghrib di Jertih..Sanngat kagum dengan masjid kat sana, besar sama taraf dengan Putrajaya..siap ada lif n econ lagi..Hebathebat..OK, kami sampai di UMT dalam pukul 10.30malam. Sempat lagi singgah kedai makan..Sampai kat bilik dah pukul 11.30 malam..Alhamdulillah, sekurangkurangnya kami bersyukur kami semua selamat pegi dan balik.. Kesimpulannya, trip nie best  kalau semuanya berjalan lancer, tak de masalah dan perkara tak diingini berlaku. Dan saya n family juga agak terkilan dengan ape yang berlaku..Mogamoga kejadian ini memberi pengajaran buat kita semua supaya lebih berhatihati selepas nie..Insyaallah..

T.A.M.A.T


Tuesday, February 22, 2011

Kegembiraan Bertukar Kesedihan, Part1

Assalamulaikum wrh..

Sungguh.. sungguh sekali tidak saya sangka, kegembiraan kami untuk trip ke Kelantan bertukar menjadi kesedihan dan tragedy buat 3 sahabat saya.. Kegembiraan jelas terpancar oleh mereka 2 minggu sebelum tibanya trip itu..Sukanya saya tengok sahabatsahabat saya gembira untuk melawat ke negeri saya sendiri, apetah lagi ramai dalam kalangan mereka belum sampai ke sana. Nampak sangat mereka sungguh teruja untuk sampai ke Kelantan dengan berkirakira apa yang hendak di beli di sana. Siap buat list semua, terharunya saya..Apekan daya, dengan izin Allah perkara yang tak ingin berlaku, berlaku jugak..Sape sangka kan..

Hurmm, sesungguhnya saya malu pada sahabatsahabat saya sekalian..Yela, boleh dikatakan saya nie adalah pemandu pelancong untuk mereka. Membawa arah tujuan, memberi tunjuk arah kemana sahaja mereka hendak pergi.. Dan saya juga telah merancang ape aktivitiaktiviti bila berada di sana, tempat penginapan, makanan dan semua saya yang aturkan..Iya, mereka telah memberi sepenuh kepercayaan kepada saya, tapi biizinillah juga saya gagal untuk membawa kegembiraan itu oleh mereka sehingga mereka kembali ke UMT balik..Apekan daya, manusia hanya merancang Allah yang menentukan segalanya..

Pada Jumaat 18 Februari 2011, jam 9.00 pagi kami bertolak dari UMT ke Kota Bharu..Tapi kami singgah dulu di rumah sahabat saya di Machang untuk makan tengah hari dan juga solat Jumaat dan Zohor..Usai sahaja solat Jumaat, solat zohor dan makan tengah hari, kami bertolak ke kampong saya a.k.a rumah saya di Ketereh pada pukul 2.45 petang. Pada mulanya kami ingin terus ke KBMall memandangkan masa yang agak suntuk, tetapi abah saya call untuk balik dulu ke Homestay untuk check in bilik tempat untuk mereka menginap malam itu. Ok, saya maklumkam kepada semua driver untuk ke Homestay dulu sebelum ke KB. Kami sampai di sana pada pukul 3.45 petang, saya tengok abah saya dah sedia menunggu. Kami angkat semua brang, begbeg n bajubaju masuk dalam bilik. Sape sangka kan, maybe kami semua telah diintip manusia yang berhati jahat pada petang itu lagi..Hurmm

Selepas semua selesai, kami bertolak ke KBMall untuk sessi shoping..Suka saya tengok sahabatsahabat saya menjejak kan kaki di situ walhal bagi saya tak de apa yang  menarik pun kat sana..Bukan ape, saya bersyukur kami semua selamat sampai ke Kota Bharu selepas megharungi beberapa jam di atas jalan raya..Alhamdulillah, sekurangkurangnya Allah tak menarik nikmat hidup dan kesihatan kami.. Sampai di sana, saya hanya mengikut mereka, tak membeli apeape pun..Kadangkadang saya boring, guna la kamera sahabat untuk snap gambar mereka..Yela, best jugak guna kamera baru beli hanya 2 minggu..

Kemudian, usai sahaja bershoping di KBMall, kami terus ke Wakaf Che Yeh..Walau ada dalam kalangan kami yang sangat penat dan tak mampu untuk berjalan terutama kepada sahabat laki kami..Minta maaf yer kamu semua, Wakaf Che Yeh nie memang agenda utama dalam tentative program bagi pelajar perempuan..Yela, di sini la tempat untuk perempuan bershoping terutama tudung. Sampai sahaja di sana, kami bershoping sakan..Tak lupa saya sendiri, dalam nekad tak nak membeli apeape disebabkan ketiadaan duit akhirnya akur jugak.. Sempat jugak sambar sehelai baju dan sehelai  tudung..Begitulah lumrah seorang perempuan, xmampu untuk mngawal nafsu terutama babbab membeli nie..Dah ditakdirkan perempuan mempunyai 9nafsu berbanding lelaki yang hanya satu .. Saya tengok banyaknya sahabatsahabat saya bershoping, memang sakan la mereka mengeluarkan duit, macam air je..Takpe la, bukan selalu pun mereka datang, sekali sekala..Entahentah lepas nie, dah tak berpeluang dah ke sana..Hurmm. Sampai 2 orang sahabat saya habis rm300 seorang hanya di Wakaf Che Yeh sahaja. Bukan perempuan namanya kalau tak bersoping sakan, melainkan xde duit ataupun ada duit, tapi xnak keluarkan itu tandanya kedekut..

Kirakira pukul 11.00 malam, kami bertolak balik.. Sampai di Homestay tempat mereka menginap dah pukul 11.30 malam.. Saya menghantar sahabatsahabat saya semua manakala budak laki saya bawa ke rumah ma, ayah a.k.a ma n ayah untuk tumpang bermalam di sana. Mungkin tanpa kami sedari, ade yang sudah memerhati dari jauh, melihat pergerakan kami semua. Tambahan pula, semua yang menginap di Homestay tersebut semua perempuan memudahkan serta melicinkan lagi agenda jahat mereka..Lepas hantar budak laki balik, saya terus balik rumah saya..Sempat lagi online kejap, kemudian melelapkan diri dalam pukul 2.Sape sangka, kejadian itu sekelip mata..


...bersambung part2..

Wednesday, February 16, 2011

Wednesday, February 9, 2011

Terima Kasih Sayang

terima kasih sayang,
atas penyebab yg menjadikan aku senyum..
andai tiba masa nafasku terhenti,
biarlah cinta kita menjadi sebutan generasi nanti,
menjadi kebanggan jua contoh kerana kesucian & ketulusannya..
andai tiba masa tubuhku x bernyawa lagi,
ingatlah...
cintaku seputih awan..
walau jauh xtercapai tok menyentuhnya,
ia hadir sebagai hujan, menyirami bumi...
kedinginan hujan yg memelukmu kala itu,
adalah cinta dariku yg jauh...
maafkan ku andai pernah jadi penyebab calaran d hatimu...

Kalau Malam Ni Malam Terakhir Saya..Khas Buat Dia Tersayang

Kredit to Nur Layyin..

awk...
cmne kalau esok saya dah xde...awk prnah pk x cmne kalau Tuhan lg syg sy??
cmne, bila awk bgn pg esok, awk dapat call dari kwn or family saya,ckp saya dh xde??awk dtg sni x?? awk dtg x jumpa saya buat kali terakhir??awk nangis x bila dpt tau saya dah tinggal awk??

awk...
saya xnk awk sedih..maaf k..saya terpaksa pergi dlu..awk, kalau saya pergi mlm ni, mknanya saya dah tunaikan kata saya hari tu..ingat x, saya pernah gtau awk, insyaAllah, smpai akhir hayat saya, saya akan syg awk..saya dh tunaikan kata2 saya kn??sampai akhir hayat, syg saya n cnta saya hnya utk awk..awk..truskan hidup awk k..kalau dlu saya xkasi awk pandang pmpuan lain, tp, kali ni pandang la pmpuan lain..tp, syaratnya, awk kena cari yg lagi baik dr saya tau..saya xnk awk susah nnt..so, cari la pmpuan yg bukan cuma tau agama tapi patuh pada suruhanNya n tinggalkan laranganNya..juga pmpuan yg patuh n hormat awk n semestinya yg sgt syg awk..saya hepi sgt kalau awk dpt cari pmpuan cmtu..ni amanah saya tau..tp, kalau la dtakdirkan utk awk pmpuan yg selainnya, awk didik la dia k..

awk..
kalau dlu, sy slalu pesan jgn lupa saya..tp kali ni, kalau saya jd pnyebab kesedihan awk, awk lupakan la saya..simpan la saya dlm diari hidup awk..smpan la diari tu dan bukak la diari baru yg tinggal saya dlm kenangan..sampai mati, cinta saya utk awk...tapi sayang sgt..kita xsempat hidup sama2..xsempat ada babies, share life yg sama...awk ingat lg kn kita pnh ckp pasal ni..awk ckp awk nk babies utk 1 team bola..saya marah..saya ckp saya bukan mesen beranak..awk gelak je dpt knakn sy..awak..kita xsmpat bertunang pn..awk pnh ckp nk hntar rombongan..tp saya xnk..saya ckp, saya xnk btunang lama..tp xsgka pulak cmni..ok la..at least awk xsakit sgt..klu dah btunang, msti awk lg sedih kn..

awk..
trima ksih sgt..trima kasih sbb awk trma bila saya ckp nk brubah..xnk dah buat bkn2 dgn awk..awk cuma tnya knape..bila sy jwb xdepe, awk trus trima je..thanx sgt..saya tau, awk pn ada niat nk brubah kn..awk slalu share notes yg membina kt saya..thanx k..awk dh jrg call sy, dh xde vc or mms...thanx sgt..msj pn kurang dah..tp saya tau awk setia..

awk..trima kasih sgt..
trima kasih atas cinta n syg yg awk kasi..
saya hargai sgt..awk doakan saya k..tolong bacakan yasin utk saya..satu lagi, kalau boleh, jgn nangis..masa kita nk jauh dlu, saya nangis, awk xpujuk..awk ckp saya nangis buruk..hehe..saya tau awk nk pujuk saya..tp air mata awk brharga sgt utk saya..awk..trima kasih atas susah senang yg smpat kita kongsi..trima kasih krana sanggup berhujan sbb hntar saya dlu..trima kasih sbb sanggup brlapar utk saya..trima kasih sbb sudi trima n syg saya..forever loving u..thanx 4 being my boy.. 

~nur layyin~

HUrmm..


Tuesday, February 8, 2011

Saya nak first Give away from De'din

Join contest and giveaway lagi..
Nak join Klik Sini


hadiah

1st   : Sehelai tshirt anak negeri pilihan anda
2nd  :Top up RM 10
3th   :Top up RM 5

Ini contoh tshirt untuk negeri Kedah ! semua negeri ada,, ampa semua jangan takut


syarat nya cukup mudah !

1) Buatkan satu entri bertajuk 'Saya nak first Give away from De'din '
2)(Jangan lupa link blog De'din dalam entri tu)
3) listkan hadiahnya !
4) tag 3 blogger dan pastikan mereka mengetahuinya !
5) Dan tinggalkan link Entri Giveaway dibawah entri ini

Ok, saya tagg:
Asmaa 
Waniey
Atiey






HADIAH DITAJA OLEH ::


STRAWBEARU 


Thanks a lot to STRAWBEARU..



Due Date: 28 Februari 2011



Sunday, February 6, 2011

" Hsue Craft 2011 Giveaway "

Syarat-syarat :

1. Become follower blog ini...kalau tak nak pun tak pe..terpulanglah kepada anda...
2. Post tentang "Giveaway" ni dlm blog anda dan link kan post ni " Hsue Craft 2011 Giveaway " 
3. Masukkan link  http://hsue82.blogspot.com di dalam blog list korang
@ Post pun leh jugak
4. Last sekali...tinggalkan email,nama serta link entry yg anda telah hasilkan kat column " Ape Cerita " kat sblh kanan blog saya ni ataupun email kan terus kepada saya dilamborian_cute82@yahoo.com 

1st Giveaway Prize






Nak Joinn Klik Sini

Due Date: 21 Februari 2011

Saturday, February 5, 2011

1sT-GiVe AwaY ConTesT Dari WacanaKu

Nak Join Klik Banner di atas.

Due Date: 1 Mac 2011

Saya tagg :
Asmaa
Wanie
Atiey

HandMade By Rina Giveaway

Nak Join Klik Banner

Due Date: 26 Feb 2011

Friday, February 4, 2011

jom join GA meaw makan tomato !

Klik Banner untuk Joinn.

Due Date: 12 Februari 2011


1st rafolian::~ giveaway

Klik Banner untuk Join..

Saya tag :
Asmaa
Waniey
Najwa

Tarikh Tutup:
27 Februari 2011



My First Blog Giveaway

Klik Banner utk Joinn..

Due Date:
28 Februari 2011


Thursday, February 3, 2011

COLORCLICKZ 1st GiveAway 2011

Klik Banner untuk Joinn..

Syaratsyarat penyertaan :

1 - buat 1 entry bertajuk "COLORCLICKZ 1st GiveAway 2011"
(sertakan picture di atas ni sekali ye)
2 - Jadi follower di blog ni
3 - 'Like' fan page facebook ColorClickz 
4 - Tag 3 org kawan ye (nk tag lebih ramai pon boley je :p)
(make sure dorg tahu dorg di'tag k)
5 - tinggalkan link penyertaan anda di ruangan comment entry ni.

Ok, saya tag kawan saya :
Asmaa
Wanie
Atiey

Due Date: 14 Feb 2011


Blog give away...


Klik Banner untuk JOinn.

Sutra homespa n sacred recipe akan mengadakan blog give away bermula dari  24 Januari 2011 hingga ke 24 Februari 2011 depan.

Mudah sahaja cara untuk menyertainya...
1) Be my follower
2) List my blog to ur blog list
3) Quote about this contest in ur n3.
4) Inform me via e-mail or at my shoutbox.
MUDAH BUKAN?So tunggu aper lagi....hurry up...
(kalau nak war2 kan kat FB pun kira satu kelebihan ler..)

1st PRIZE:

1)a cake
2)a box of chocolate
3)a set of homespa product (a scrub soap,lulur and body masker)
4)Diskaun 30% untuk belian seterusnya dekat Sacred Recipe or free 3x postage utk barangan homespa selepas tawaran free postage tamat.

2nd PRIZE:

1)a box of cupcakes
2)a box of chocolate
3)a set of homespa product
4)20% diskaun for the next transaction at Sacred Recipe or free postage sebanyak 2x utk produk homespa.

3rd PRIZE:

1)a box of cupcakes
2)a set of Homespa product
3)10% diskaun for the next transaction at Sacred Recipe or free postage sebanyak 1x utk produk homespa.

Jomm join beramairamai..:)

1st giveaway

Klik Banner untuk Joinn.

Pemenang akan dipilih melalui lucky draw..
Sangat menarik!!
Jom join bramai ramai!

Due Date: 14 Feb 2011

Wednesday, February 2, 2011

Sesi Promote Blog

Kekeringan idea untuk promote blog??
Join Sini..Klik Banner untuk JOinn..:)


Bayaran??
FREE OF CHARGE!

Win A Free Bag From BabyIbu!!!

Nak Join Klik Banner di atas..

Syarat-syaratnya?

  • Tampal banner di atas di sidebar blog anda dan link ke entri ini
  • Tambah  BabyIbuBabyIbu Shoppe dan Tote Boutiquedalam bloglist anda
  • Membuat review mengenai contest ini dengan tajuk Win A Free Bag From BabyIbu!!! dan link ke entri ini (copy paste je pun boleh)
  • Dah siap semua, tinggalkan link entri anda dan juga email di sini
  • Boleh hantar banyak penyertaan - satu entri di kira satu penyertaan. Sekiranya anda hantar 2 entri - maka dikira dua penyertaan.
  • 10 pemenang akan dipilih berdasarkan cabutan bertuah

Nak tahu hadiahnya???


Organize Anne yang bernilai RM 52 daripada BabyIbu Shoppe
9 voucher bernilai RM190 daripada Tote Boutique


Due Date :  25 Februari 2011


Tuesday, February 1, 2011

25 Random Facts About Me

Saya di tagg lagii..Sape lagi kalau bukan cek mek molek Mekmaa yang semakin comel, cute dan bergaya sekarang...Ape kess?? Orang bahagia la katakan..Opsss..

Woww 25?? Banyak tue, tp xtahu nak tulis ape, walhal banyak sangat yang boleh describe, and sometimes 25 tu tak cukup..But, this time otak jadi blurr memikirkan  sifat dan prangai ape yang ada pada diri ku nie..hoho. 
Pullstop!!

Eh, belum habis lagi la..Baru je nak mula nie..Sori, mukadimah panjang sangat..

1) Nama diberi seperti dalam IC, Nurul Najihah Binti Busra..Orang panggil i Jiey, Kak Jiey, Najihah, Mek Jie, Mok Jiey, dan Ummie..(i tua sangat ke panggil gitu..hoho)

2)  Dilahirkan pada 23 April 1990 di Hospital Universiti Sains Malaysia Kubang Kerian, Kelantan bersamaan 27 Ramadhan..(tak ingat berape hijrah)

3) Merupakan anak kesayangan bonda tercinta (ecece) Rusnani Hassan dan Busra bin Abdullah.. Anak sulong daripada 4 orang adik beradik.

4)  Tinggi around 158cm..(agak2 je). Mempunyai berat yang tidak stabil, ada naik turun tengok musim kot..haha. Mane boleh cakap berat dalam nie, isu sensitif tuee.

5) Mendapat pendidikan awal di Sek Keb Seri Ketereh sampai darjah4 je..Kemudian, transfer ke Se Keb Melor sbb ikut abah. 

6) Then, mneruskan pngajian ke SMKA Melor smpai ting5, kemudian terus ke Matrik Changloon, Kedah. Sekarang sedang menuntut di Universiti Malaysia Terengganu. Insyaallah, tahun depan habis dah degree..(tak sabarnya..huhu)

7) Beralih kepada sifat pulak, seorang yang sangat sensitif, manja, penyayang, mudah tersentuh, boleh jadi lembut, boleh jadi keras, suka aktiviti lasak, susah nak mengalah melainkan dah mmg salah. Sekali tak suka orang, ingat sampai bilebile..hoho

8) Nak jadi isteri dan ibu yang mithali dan juga anak yang patuh kepada orang tua..Insyaallah, i'm try my bestt..^_~

9) Nampak macam senyap, tapi bile dah kenal mulut paling bising sekali..Sangat lah loyar buruk, bak kata Atiey, suka bobok.. Saya akan berkeadaan bgitu bile saya dah terlalu rapat ngan orang tersebut..Boleh refer pada temanteman sekolah saya dan juga ex-rumate saya di matrik..Sangatt rindu korangg..Uwaaa..

10) Hobi saya suka tido..Opss, malu kt orang anak dara kuat tdo..Alah pahampaham je la, biase la tue..haha. korang pun suka tdo gak kan?? kui3

11) Saya nie sangat la pemalas..hadoii, ada petua tak, nak suh kasi rajin sikit..

12) Cepat putus asa dan hilang semangat bile dah kecundang..Ade sapesape boleh bagi jampi serapah tak nak kuatkan semangat..

13) Saya nie lovely person..Uweekk, muntah i dengor..HAha, betol la..Sbb tue la saya sayang teman saya..

14) Sangat la suka merajukk, tapi dengan Dia je la...Sabar je la yerr, trima la hamba Allah nie seadanya..hihi

15) Saya suka roundround dunia..Anganangan je la, kalau ada duit konpem nak g..Sangat teringin untuk sampai ke Mekah, buat haji dan umrah..Insyaallah, akan datang.

16) Berazam untuk sambung master, tu pun kalau ada rezeki dan kemalasan saya bertukar menjadi kerajinan..Doadoa la yer moga azam saya tercapai..aminn

17) Sangat suka berangan, dengan anganangan la akan membuatkan seseorang bersemangat untuk mencapai citacita.Iya, citacita saya nak dapatkan pekerjaan yang bagus, nak duit yang banyak, punyai rumah dan kereta, seorang suami dan beberapa orang anak..hehehe

18) Dari segi makanan kegemaran pulak, saya suka masakan ummie saya..Betol la orang kata, sesedap mane masakan di kedai mahupun di dunia  tak boleh menandingi masakan mak sendiri walhal hanya lempeng n nasi goreng biase..huhu

19) Owhh lupa...i like cooking very muchh..hehe..nak makan ape, cakap je kecuali yang bergulai and karikari.. i kureng ckit yang bersantan nie..Bukan jaga badan yer.

20) Tapi saya pun suka kalau makan kat kedaii..Coppss, suke bile ade orang belanja la..kalau gune duit sdiri, i lbih prefer  masak la, lagi bestt.. Tu in case kalau i malas nak masak baru la makan kat luar or kalau ade orang nak belanja..hehe

21) Saya makan je budu, cencaluk tak makan..Suka sambal belacan, makan dengan ikan singgang, fuhhh sedapnya..

22) Dulu saya suka warna hijau, sekarang pun suka jugak tapi lebih prefer warna pink..Suka hijau, putih, pink, coklat..

23) Saya suka berfacebooking and berblogging..dan suka sangat mencuba nasib dalam contest n giveaway. Sekarang sudah taksub dengan nuffnang kerana menjanjikan pendapatan yang lumyan..Tu pun kalau traffic blog tnggi la..Blog saya xde orang nak jenguk..ngeh3.

24) Hurmm ape lagi niee..hadoiii rase dah banyak tapi tak habishabis lagi..Owhh untuk cukupkan facts nie, saya nak cakap saya gembira dengan detikdetik itu..Detik ape? Biarla saya dan die saja yang tahu..

25) Haa, dah habis punn..Alhamdulillah, saya gembira dengan kehidupan saya sekarang..Moga azam saya untuk menjadi dan untuk mendapat apa yang saya inginkan tercapai..Amin amin aminn..:)


Dengan ini, saya mengetagg :
 Pada sapesape sahaja yang sudi, rajin dan banyak masa nak buat benda nie..ngeh3


p/s : Ingat kebaikan orang pada kite, lupakan kebaikan yang kita lakukan pada orang.
Lupakan kejahatan orang pada kite, ingat kesalahan kita pada orang.