Wednesday, August 25, 2010

Telefon Rosak..

Aduhai...ape la malangnya nasib ini... 
Telefon ku rosak di saat ku kesempitan wang..

Balik rumah baru2 nie, tiba2 je rosak..
Langsung tak boleh nak on. Tak de plak tanda2 die nak tamatkan riwayatnya.
Bangun2 sahur terus tak boleh bukak...Ingatkan tak de batery..
Lpas tu g la charge, tp masih jugak tak jd...
Adoiii, tension nya..

Sayang jugak telefon tu, ckup 2 tahun pakai, die tamatkan riwayatnya...
Telefon tu beli gune duit pergi PLKN + duit abah ckit2..hehehe.
Dulu beli mahal la jugak, tapi sekarang dah trun harga dah..huhu
Tapi suka gune telefon tu sebab keypad die bestt...
Banyak sangat kenangan dalam telefon tu...
Tapi nak buat cmne, redha je la..

Hari tu jugak abah bwak pegi kedai.. 
Lpas tu abah ckap, kedai tu xleh nak baiki, xbleh nak detect rosak ape.
Hebat jugak la penyakit telefon nie, dah la tiba2..
Lepas tu abah sanggup pegi kedai  tempat beli telefon tu kt Billion, selepas berbuka..
Tak pegi terawih abah malam tu..
Hanya kerana anak sorang ini..
Sebab esok tu saya dah nak balik trengganu..
Jazakallah abah..

Balik2 abah kata telefon tu kne tggal sbb nak baiki..
Orang kedai tu cakap baiki ada la dalam rm150...
Woww, banyak tu beb...
Tp xpe la, tengok dulu boleh baiki ke tak..
So, balik la saya ke terengganu dengan telefon lama...
Saya tak kisah pun sbb saya bukan gune sangat pun..
Tak de la macam orang laen, 24 jam dengan handphone..
Kire ok jgak la saya nie kan..hakhakhak

Lepas 3 hari balik dari sini, abah call cakap telefon dah tak boleh baiki..
Orang kedai tu cakap telefon tu macam masuk air..
Bile plak telefon ku masuk air, dijaga rapi dan bgus oleh tuannya..
K0mpius + hairan jugak la...(*_*)

Takpe la, nak buat camne dugaann..
Abah kata nanti balik raya la beli laen..hehehe.
Kalu ikutkan mmg nak, tapi kesian la plak..
Tengok la macam mne..
Abah kata beli yang murah2 je..
Kalau rosak tak de la terasa sangat..huhu

Saya teringin plak nak pakai Sony..
Sebab trend sekarang ramai yang pakai Sony kan..
Kamera die pun lawa..Insyaallah ad rezeki ad la..
Tapi yang mcam mne ek yang bgus??
Ad cadangan tak???
Jangan la terlalu mhal, sedang2 je...huhu

Sejak dua menjak baru nie plak, abah kata printer plak rosak..
Bawak g kedai die cakap nak rm300 utk baiki..huh
Baik beli yang baru kan..
Cakap kt abah, tak payah baiki la, tunggu saya balik dulu..
Dugaan banyak sungguh di bulan mulia ini..

..Alhamdulillah..
..nie la telefon yang rosak tu...



2 comments:

ninieynoty said...

bli jew laa hOk bwu...
hahaha
cri hOk mahal slaluh..
bwu lmbt punOh...

annur_islam said...

wow, senangnya mg..
ak xdok duit, mg sponsor xpo la..
klu bleh hk murah pn mjur nie nk hak mahal..
mu xpo, pitih byak..
ak sesok sgt dah nie..huhu