Monday, April 21, 2014

ATASI KEGUGURAN RAMBUT DENGAN ZINK COMPLEX SHAKLEE

 ATASI KEGUGURAN RAMBUT DENGAN ZINK COMPLEX SHAKLEE 


9 Perkara perlu wanita tahu mengenai rambut:

[1]. Keguguran rambut selepas bersalin berlaku kepada hampir semua wanita. Ibu baru bersalin boleh hilang antara 50-100 urat rambut setiap hari.


[2]. Anda harus faham, hormon (dalam darah) yang berubah setelah bayi dilahirkan menyebabkan keguguran rambut.


[3] .Walaupun rambut banyak gugur di awal kelahiran, anda tidak perlu panik kerana anda tidak akan menjadi botak. Sebaliknya ia akan kembali normal sebaik bayi menyambut ulang tahun pertama.


[4]. Biasanya, lebih kurang 85 ke 95 peratus rambut lima hingga 15 peratus berada dalam peringkat berehat.


[5]. Selepas peringkat berehat, rambut akan gugur. Biasanya ketika anda menyikat atau bersyampu rambut. Ia akan diganti dengan rambut baru. Purata keguguran rambut bagi wanita adalah lebih kurang 100 helai sehari.


[6]. Ketika hamil, peningkatan tahap estrogen melambatkan peringkat pertumbuhan. Hanya sedikit sahaja rambut berada dalam keadaan berehat dan sedikit sahaja yang gugur setiap hari.


[7]. Selepas bersalin, tahap estrogen menurun dan semakin banyak folikel rambut masuk peringkat berehat. Ini bermakna lebih banyak rambut akan gugur ketika mandi atau bersikat.


[8]. Keguguran luar biasa akan berkurangan dan rambut akan kembali seperti sebelum pra mengandung. Ini mengambil masa di antara 6 ke 12 bulan selepas bersalin.


[9]. Biasanya wanita yang berambut panjang lebih perasan masalah ini berlaku kepada mereka.


Kenapa sy nyatakan Zinc Complex Shaklee mampu mengatasi masalah rambut gugur anda???
Kekurangan Zinc boleh menyumbang kepada rambut gugur kerana tanpa mineral zink dan lain-lain yang berkaitan, shaf rambut anda menjadi lemah, menyebabkan kerosakan rambut dan pertumbuhan semula rambut yang sangat perlahan.

Zink sgt bermanfaat untuk rambut termasuk untuk pembiakan sel, pertumbuhan tisu dan pembaikan tisu yang rosak. Ia juga mengekalkan kelenjar merembeskan minyak yang melekat pada folikel rambut anda, sekali gus mengurangkan peluang mereka jatuh.
Lagi jimat jika kita mengambil vitamin dalam merawat masalah rambut gugur.


 HARGANYA???? SANGAT2LAH BERBALOI!!!!

Jadi apa tunggu lagi, PM sy sekarang atau SMS/WHATSAPP sy..
Jie - 013 2004173

No comments: